Malaksery

Ile razy, myśląc o sezonowych owocach, zastanawiałeś się, jak długo zajmie Ci zrobienie surówki lub przygotowanie słoiczka przecieru? Jak często rezygnowałeś z przyrządzenia ciasta lub smacznej sałatki, ponieważ zwyczajnie zabrakło Ci na to czasu? Malakser jest urządzeniem, które przyjdzie Ci z pomocą. To małe AGD będzie niezastąpionym pomocnikiem w Twojej kuchni. Nieważne, czy jesteś zaawansowanym kucharzem, czy dopiero zaczynasz swoją kuchenną przygodę, to urządzenie wyręczy Cię w wielu pracach i już na zawsze zostanie w Twojej kuchni. Z jego pomocą poszatkujesz, wymieszasz, ubijesz, posiekasz swoje ulubione produkty spożywcze. Urządzenie doskonale sprawdzi się przy obróbce warzyw i owoców. Stworzenie surówek, sałatek, miksów, musów będzie dla Ciebie przyjemnością. 

Ładuję...
Filtr  
Kategoria  
Cena  
Wysyłka  
Producent  
Opcje zakupów
Zobacz jako Siatka Lista

Produkty 20

Ustaw kierunek malejący
  1. Nie ma produktu, którego szukasz?

    Nasi doradcy przygotują dla Ciebie specjalną ofertę!

Zobacz jako Siatka Lista

Produkty 20

Ustaw kierunek malejący

Łatwa obsługa oraz szybkość, z jaką przygotujesz posiłki, zachwycą Cię pod każdym względem. Wymienne końcówki (w które dodatkowo może być wyposażony), znacznie rozszerzą możliwości malaksera. Dzięki nim wyrobisz ciasto, przygotujesz koktajl, a nawet ubijesz pianę. Malakser składa się z podstawy oraz nakładanego, szczelnie zamykanego pojemnika, wewnątrz którego znajduje się bolec, na który nakładane są poszczególne końcówki. Jeżeli szukasz, niezawodnego urządzenia, które wyręczy Cię w wielu pracach i pomoże zaoszczędzić dużą ilość czasu, zapoznaj się z naszą ofertą i sprawdź, co przygotowaliśmy dla Ciebie.

Do czego służy malakser?

Malakser jest urządzeniem należącym do kategorii małe AGD. Zgrabna budowa, łatwość obsługi i szybkość pracy to cechy dla niego charakterystyczne. Ten wielozadaniowy pomocnik pomoże Ci zaoszczędzić wiele czasu i wyręczy Cię w żmudnych czynnościach kuchennych. Specjalne wymienne tarcze, pozwalają znacznie rozszerzyć katalog możliwości tego urządzenia. Dzięki nim krojenie warzyw nie będzie już problemem. Przy jego pomocy z łatwością nadasz kształt ziemniakom i stworzysz równe, kształtne frytki. Dodatkowo pokroisz w równe plasterki np. marchewkę, pietruszkę, ogórki. Szatkowanie kapusty to kolejna funkcja, jaką posiada malakser. Siekanie koperku lub natki pietruszki, również nie będzie dla niego wzywaniem. Kolejną czynnością, którą wykona za Ciebie, jest tarcie. Zapomnij o zmęczonych dłoniach i obolałych ramionach. W zaledwie kilka sekund zetrzesz ziemniaki, jabłka, buraki lub inne warzywa/owoce i stworzysz z nich doskonałe dania oraz przeciery. Malakser świetnie sprawdzi się także w trakcie przygotowywania słodkich deserów. Specjalny nóż pomoże Ci przy wyrabianiu ciasta kruchego. Dobrze wymieszane składniki przyczynią się do uzyskania gładkiej konsystencji ciasta. Dzięki specjalnej przystawce ubijesz białka na sztywną pianę, przez co stworzenie słodkiej, pysznej bezy będzie dla Ciebie znacznie prostsze. Masz ochotę na koktajl? W tym także wyręczy Cię malakser. Wiele świetnych, innowacyjnych, pozwalających zaoszczędzić mnóstwo czasu rozwiązań, przy pomocy tylko jednego urządzenia!

Malakser, a blender kielichowy

Te dwa urządzenia na pierwszy rzut oka są do siebie bardzo podobne. Oba wyposażone są w podstawę, na której umieszczony jest specjalny pojemnik z pokrywą, wewnątrz którego zamontowano ostrze. Jednakże blender kielichowy służy do przygotowywania koktajli, musów, miksów, a jego zastosowaniem jest uzyskiwanie gładkiej, kremowej konsystencji. Posiada jedynie czteroramienne ostrze ze stali nierdzewnej, które jest zamontowane na stałe. Blender kielichowy nie posiada możliwości wymiany końcówek, przez co zakres zadań jest mocno ograniczony.

Malakser natomiast to urządzenie wielofunkcyjne. Zgrabna, elegancka budowa sprawia, że doskonale prezentuje się na blacie kuchennym. Wymienne końcówki znacznie rozszerzają zakres jego możliwości. Zamykana pokrywa posiada kilkucentymetrową rurkę ,przez którą możemy dokładać składniki w trakcie pracy urządzenia. Przygotowane warzywa i owoce mogą być dokładane stopniowo, a nastepnie szatkowane, siekane, krojone, aż do osiągnięcia maksymalnego limitu dzbanka. W przypadku blendera kielichowego wszystkie składniki muszą zostać umieszczone wewnątrz kielicha już na samym początku blendowania. Otwarcie pokrywy w trakcie pracy urządzenia spowodowałoby rozchlapanie zawartości i narobiło dużo bałaganu. Blender kielichowy jest przeznaczony do przygotowywania napojów i szybkich posiłków. Malakser to urządzenie znacznie bardziej zaawansowane, posiadające znaczenie szerszy katalog możliwości. Oba urządzenia są więc doskonałymi pomocnikami, a każde wyspecjalizowane w swoich działaniach.

Malakser – jaki wybrać?

Przy wyborze malaksera zwróć uwagę na jego moc. Jest ona kluczowa, gdyż urządzenie będzie musiało poradzić sobie z twardymi warzywami takimi, jak np. buraki. Kolejną ważną funkcjonalnością jest prędkość obrotowa. Prędkość obrotowa. Tutaj sprawdzi się zasada: im większa, tym lepsza. Dodatkowym atutem będzie wyposażenie malaksera w regulator prędkości, dzięki czemu urządzenie bez trudu poradzi sobie zarówno z miękkimi, jak i twardszymi produktami. Jeżeli otacza Cię wielu łasuchów, wybierając swój malakser, zwróć uwagę na pojemność misy. Mniejsze modele posiadają dzbanek o objętości 1l, większe nawet 4l. Sprawdź także, jakie wymienne elementy są w zestawie. Ponownie – im więcej dodatkowych elementów, tym więcej funkcji będzie posiadało Twoje urządzenie. Zwróć uwagę na rurkę, przez którą będziesz wkładać produkty do misy. Upewnij się, że jest odpowiednio wyprofilowana i ma szeroką szyjkę pasującą do produktów spożywczych dowolnej wielkości, zarówno w przypadku krojenia w poziomie, jak i w pionie. Sprawdź sam i zapoznaj się z ofertą tego niezastąpionego urządzenia!