Ładuję...

Smoker BBQ cyfrowy Borniak BBDS-70 Simple INOX

Numer seryjny
HW/BBDS-70V1.3
W magazynie
4 299,00 zł
Pokrowiec do wędzarni 70 Borniak (PO-70) +200,00 zł
Osuszacz do wędzarni Borniak (OW-01) +119,00 zł
Przystawka do zimnego wędzenia Borniak ZWS-01 INOX +269,00 zł
Sondy do termometru B-Therm - 4 szt. Borniak (TR-11) +160,00 zł
Ruszt wzmocniony / półka do wędzarni 70 Borniak (PWH-70) +77,00 zł
Siatka wędliniarska 50 metrów - rozmiar "L" Borniak (SWL-50) +90,00 zł
Wiórki zrębki do wędzarni Borniak 10L Olcha (ZO-10) +42,00 zł
Książka "Wędzenie - mięsa, kiełbas i ryb" – Egon Binder +29,90 zł

Przedłużona ochrona serwisowa EasyProtect®
Zyskaj nawet 3 lata dodatkowej ochrony dla swojego sprzętu. Szczegóły

Smoker cyfrowy Borniak BBDS-70 Simple ze stali nierdzewnej (INOX)

Cyfrowy Smoker BBDS-70 polskiego producenta Borniak został wykonany z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Posiada elektroniczny panel sterowania i bardzo wydajny generator dymu. Urządzenie jest w stanie pomieścić do 10 kg wsadu – pojemność smokera BBDS-70 to 70 litrów. W komorze wędzarniczej znajduje się 6 półek, na których możemy równocześnie uwędzić: do 10 kg mięsa lub do 8 kg kiełbasy albo do 10 ryb

Smoker BBQ Cyfrowy Borniak BBDS-70 Simple INOX

 

Dodatkowo, smoker rozgrzewa się do 150 stopni i doskonale sprawdzi się podczas przygotowania tradycyjnych dań barbecue, takich jak żeberka, brisket czy pulled pork. Smoker Borniak BBDS-70 to idealny wybór dla miłośników amerykańskiego BBQ!

Barbecue w dymie

Barbecue, tak popularne w Stanach Zjednoczonych, to długie, powolne pieczenie w niskiej temperaturze. Tradycyjne BBQ nie obejdzie się bez wędzenia – stąd urządzenia do tej metody obróbki żywności najczęściej zasilano węglem i dodawano do nich zrębki drewniane lub wiórki, by potrawy nabrały charakterystycznego, wędzonego aromatu. Polska marka Borniak opracowała unikalną serię urządzeń dla miłośników amerykańskiego BBQ – dzięki większej mocy grzewczej (podwójnej grzałce), a także nowej, ulepszonej izolacji, w modelu BBDS-70 Simple INOX uzyskasz wyższe temperatury wewnątrz komory (do 150 stopni). Smoker doskonale nadaje się do przygotowania mięs metodą slow cook, takich jak: żeberka, brisket, czy pulled pork.

Barbecue w dymie

Podwójna moc grzałki i temperatura do 150 stopni

Smoker cyfrowy BBQ Borniak BBDS-70 Simple INOX posiada grzałkę o wyższej mocy niż wędzarnie. Moc grzałki komory wynosi 1000 W, natomiast wędzarnie cyfrowe Borniak o tej samej pojemności posiadają grzałki komory o mocy 500 W. W wędzarniach maksymalnie osiągniemy 120 stopni C, a w smokerze – maksymalnie 150 stopni C.

Podwójna moc grzałki

Pojemność smokera Borniak BBDS-70 Simple INOX: 70 litrów

Komora wędzarnicza smokera Borniak ma pojemność 70 litrów i zmieści do 10 kg mięsa lub do 10 ryb albo do 8 kg kiełbasy. Taka pojemność pozwoli przyrządzić wędzonki dla całej rodziny lub przygotować małe przyjęcie: imieniny, urodziny, święta lub wędliny weselne. Ścianki komory urządzenia uzbrojone są w uchwyty, dzięki którym uzyskujemy możliwość wędzenia na 6 poziomach równocześnie. Do smokera dołączony jest: 1 ruszt, 5 podwójnych haków, 5 haków S, 3 kije wędzarnicze, misa BBQ.

Pojemność smokera

6 poziomów wędzenia

Ścianki komory uzbrojone są w uchwyty, dzięki którym uzyskujemy możliwość wędzenia na 6 poziomach równocześnie. Komora wędzarnicza wykonana jest z blachy nierdzewnej, wewnątrz możemy umieścić ruszt (do zestawu smokera dołączony jest 1 ruszt), kije wędzarnicze lub haki.

6 poziomów wędzenia w smokerze

Generator dymu w smokerze Borniak BBDS-70 Simple INOX

Zasypanie całego generatora dymu wiórkami pozwoli na wędzenie nawet do 8 godzin. Po przeliczeniu można uznać, że jest to ok. 30 gramów na jedną godzinę wędzenia. Smoker to w pełni automatyczne urządzenie, a proces wędzenia sprowadza się do naciśnięcia tylko jednego guzika! Zaoszczędzony czas możesz przeznaczyć na co tylko zechcesz. Pojemny zasobnik generatora dymu, po zasypaniu zrębkami wędzarniczymi, wytwarza dym do 8 godzin bez konieczności ponownego dosypywania materiału. Generator, gdzie umieszczamy wiórki, odpowiada za wytwarzanie dymu – następnie przez spiralę przedostają się one aż do grzałki. W tym miejscu wytwarzany jest dym, który podwędza nasze potrawy.

Generator dymu

Cyfrowy sterownik Borniak Simple

Smoker wyposażony jest w sterownik Borniak Simple. Wystarczy nastawić temperaturę, aby była ona przez cały czas utrzymywana w komorze. Sterownik został umieszczony na lewej ścianie modelu BBDS-70 Simple INOX Borniak. Dzięki podwójnej grzałce, urządzenie pozwala uzyskać okresową temperaturę do 150°C (~300°F), którą możemy regulować za pomocą sterownika Borniak Simple. Cyfrowa dokładność oraz prosta obsługa sprawiają, że otrzymujemy doskonale uwędzone produkty.

Cyfrowy sterownik

Wykonanie ze stali nierdzewnej szczotkowanej na mokro

Smoker cyfrowy Borniak został wykonany ze stali nierdzewnej. Dzięki czemu jego powierzchnia jest bardzo odporna na zabrudzenia oraz wytrzymała na niekorzystne warunki atmosferyczne, jak deszcz, niska temperatura czy silny wiatr. Wnętrze urządzenia wykonane jest natomiast z blachy nierdzewnej, niezwykle prostej w pielęgnacji. Ułatwia to zachowanie smokera w czystości nawet po wielokrotnym użyciu!

Stal nierdzewnaIzolowane drzwiczki, zamykane na magnes

Doskonałą izolację ciepła w smokerze zapewniają podwójne, stalowe ścianki, wypełnione wewnątrz pianką poliuretanową oraz szczelne drzwi z zamknięciem na magnes. Wewnętrzna komora wędzenia wykonana jest z blachy nierdzewnej, posiadającej atest do kontaktu z żywnością. Urządzenie o mocy 1000 W może w krótkim czasie rozgrzać się nawet do 150°C. Smoker potrafi przez bardzo długi czas utrzymywać właśnie tak wysoką temperaturę. Dzięki temu potrawy wychodzą zawsze perfekcyjnie.

Izolowane drzwiczki

Szyber regulujący gęstość dymu

Smoker cyfrowy BBQ Borniak BBDS-70 Simple INOX posiada kominek z szyberkiem, który podczas wędzenia pozwala nam regulować gęstość dymu. Po zasypaniu generatora zrębkami wędzarniczymi, zacznie on produkować dym, który z kolei przenika do mięs lub ryb umieszczonych w komorze wędzarniczej. Regulacja gęstości dymu pozwala w pełni dostosować dym do wybranego przepisu.

Regulacja dymu

Misa odgrodowa i ociekacz w smokerze BBQ Borniak BBDS-70 Simple INOX 

Wyroby można wędzić zarówno w pozycji leżącej – na ruszcie, jak i w pozycji wiszącej – na hakach. Dwa okapniki chronią żywność oraz grzałki przed skapującym tłuszczem i wodą. W górnej ścianie znajduje się kominek, który w celu bezpieczeństwa został wyposażony w system kontroli ilości dymu w wędzarni. Misa odgrodowa oddziela wędzonki od przestrzeni roboczej. Ochrania elementy grzejne i tlące się drewno wędzarnicze przed kapiącym tłuszczem. Natomiast ociekacz pozwala wyciągnąć wędzonki bez ryzyka zabrudzenia urządzenia.

Misa odgrodowa

Smoker dla początkujących i profesjonalistów

Żeberka, brisket czy pulled pork – z modelem BBDS-70 Simple INOX przygotujesz mięso w stylu low&slow. To doskonałe urozmaicenie, które z pewnością docenią Twoi goście. Klasyczne wędzonki zyskują niesamowity smak i aromat. Przede wszystkim są w pełni naturalne i pozbawione konserwantów, które tak często możemy znaleźć w składach produktów sklepowych. Przygotowując własne wędliny, masz pewność, że są one zdrowe i w pełni bezpieczne dla Ciebie i Twoich najbliższych.

Wędzonki

Warto dokupić: przystawka do zimnego wędzenia

Mięsa i wędliny, wędzone metodą na zimno, są jeszcze trwalsze i mogą dłużej czekać na degustację. Do smokera cyfrowego Borniak BBDS-70 Simple INOX możesz dokupić:

Wędzenie w wędzarniach i smokerach Borniak jest zgodne z normą z 2014 roku. Zawartość benzo[a]pirenu w uwędzonej kiełbasie wynosi 0,5 ug/kg. Nowe przepisy dopuszczają maksymalnie 2 ug/kg.

Przystawka do zimnego wędzenia

Najważniejsze cechy smokera Borniak BBDS-70 Simple:

  • Grzałka wyposażona w radiator, co zapewnia wydajność wędzenia.
  • Misa ze specjalnie ukształtowanymi otworami daszkowymi oddziela przestrzeń roboczą od wędzonek. Służy do odprowadzania tłuszczu i soków, by nie spływały na grzałkę lub tlące się drewno wędzarnicze.
  • Ociekacz zabezpiecza wędzonki przed osadem ściekającym z kominka.
  • Kominek i szyberek pozwalają nadzorować i zmieniać gęstość dymu, którą dobieramy zależnie od receptury, z jakiej korzystamy.
  • Jeden zasyp generatora zrębkami wystarcza na maksymalnie 8 godzin wytwarzania dymu. Przekładając to na koszt zrębek, zapłacimy za nie 30 groszy na godzinę.
  • Smoker wyposażony w wysokiej jakości generator dymu GDS-01, zapewniający wydajną prace i jednostajne spalanie podawanych zrębek.
  • Konstrukcja smokera wykonana jest z wysokiej jakości stali nierdzewnej, która charakteryzuje się doskonałą odpornością na warunki atmosferyczne. Wnętrze urządzenia wykonane jest z blachy nierdzewnej, posiadającej atest kontaktu z żywnością.
  • Drzwiczki komory są wyposażone w uszczelkę i zamykane magnetycznie. Takie rozwiązanie sprawia, że korzystanie z urządzenia staje się jeszcze wygodniejsze.
  • Izolowana i szczelna komora wędzarnicza o pojemności 70 l, pomieści do 10 kg mięsa lub do 8 kg kiełbasy. Ścianki komory uzbrojone są w uchwyty, dzięki którym uzyskujemy możliwość wędzenia na 6 poziomach w tym samym czasie.
  • Nowy panel sterowania cyfrowego Simple marki Borniak został zaprojektowany w sposób, który optymalizuje funkcjonalność, jakość pracy urządzenia i wygodę obsługi.
  • Smoker jest wyposażony w termostat regulujący temperaturę w komorze wędzarniczej. Wystarczy nastawić temperaturę, a ta będzie utrzymywana w komorze przez cały czas wędzenia. Temperatura maksymalna to 150 st. C.

Najważniejsze cechy Smokera BBQ Borniak

Dane techniczne wędzarni Borniak BBDS-70 Simple INOX

Smoker BBDS-70 Simple to wędzarnia marki Borniak, która wykonana jest z wytrzymałej stali szlachetnej INOX i posiada pojemność 70 litrów. BBDS-70 zawiera 6 poziomów, które mogą pomieścić maksymalnie 10 kg wsadu. W wędzarni można przygotowywać m.in. wieprzowinę, wołowinę, drób, ryby i inne produkty.

Sterowanie Cyfrowe (PID)
Pojemność komory 70 l
Ilość półek 6
Maksymalny wsad 10 kg
Maksymalna temperatura 150°C
Średnica komina 80 mm
Materiał Stal nierdzewna
Napięcie znamionowe 230 V
Moc 1000 W
Moc grzałki komory 1000 W
Bezpiecznik komory 6A
Bezpiecznik generatora 1,25 A
Wymiary zewnętrzne (Dł. x Szer. x Wys.) 400 mm x 540 mm x 1040 mm
Wymiary zewnętrzne z generatorem (Dł. x Szer. x Wys.) 400 mm x 625 mm x 1040 mm
Wymiary wewnętrzne (Dł. x Szer. x Wys.) 350 mm x 440 mm x 820 mm
Wymiary komory (Dł. x Szer. x Wys.) 300 mm x 400 mm x 580 mm
Waga 26 kg
Gwarancja 24 miesiące

 

W skład zestawu wchodzi:

  1. Wędzarnia 1 szt.
  2. Generator dymu 1 szt.
  3. Zrębki wędzarnicze 2L 5 szt.
  4. Kije wędzarnicze 3 szt.
  5. Misa ociekowa 1 szt.
  6. Regulowane nóżki 4 szt.
  7. Miseczki na wodę 2 szt.
  8. Uchwyty do przenoszenia 2 szt.
  9. Uchwyt do drzwi 1 szt.
  10. Komin z szybrem 1 szt.
  11. Pokrywka na generator dymu 1 szt.
  12. Ociekacz 1 szt.
  13. Kable zasilające 2 szt.
  14. Haki "S" 1 op.
  15. Misa BBQ 1 szt.
  16. Ruszt wzmocniony 1 szt.
  17. Przyprawa Magic Dust 1 szt.
  18.    Sterownik cyfrowy 1 szt.
  19. Kabel przedłużający 1 szt.
Więcej informacji
Producent Borniak
Numer seryjny HW/BBDS-70V1.3
Kod EAN 5902114271381
Waga netto 26 kg
Rodzaj wędzarni Cyfrowa
Pojemność komory 70 l
Ilość półek 6
Maksymalny wsad 10 kg
Temperatura maksymalna 150°C
Średnica komina 80 mm
Konstrukcja Polerowana stal nierdzewna
Zasilanie 230 V
Moc 1000 W
Wymiary Wymiary zewnętrzne (Dł. x Szer. x Wys.): 400 mm x 540 mm x 1221 mm
Wymiary zewnętrzne z generatorem (Dł. x Szer. x Wys.): 400 mm x 625 mm x 1040 mm
Wymiary wewnętrzne (Dł. x Szer. x Wys.): 350 mm x 440 mm x 820 mm
Wymiary komory (Dł. x Szer. x Wys.): 300 mm x 400 mm x 580 mm
Gwarancja 2 lata
Napisz własną recenzję
Napisz opinię o produkcie:Smoker BBQ cyfrowy Borniak BBDS-70 Simple INOX
Twoja ocena

Wysyłka

Przesyłki paletowe, to przesyłki, które ze względu na swoją wagę i wymiary nie mieszczą się w definicji usług paczkowych. Standardowa paleta to tzw. paleta euro (EPAL) o wymiarach podstawy 120x80cm oraz wysokości do 180 lub 200cm. Wysokość przesyłki określana jest łącznie z paletą. Obowiązek umieszczenia przesyłki na palecie, dotyczy również elementów cięższych niż 30kg.

Rodzaje płatności i dostawy

Rodzaje płatności i dostawy

Płatne przelewem (płatność z góry)

Zamówienia na kwotę do 199,00 zł - Kurier: 12,90 zł, Paczkomat: 9,90 zł (na terenie Polski)
Zamówienia na kwotę powyżej 199,00 zł - DARMOWA DOSTAWA (na terenie Polski)

Płatne za pobraniem (płatność przy odbiorze)

Zamówienia na kwotę do 999,00 zł - Kurier: 19,90 zł, Paczkomat: 12,90 zł (na terenie Polski)
Zamówienia na kwotę powyżej 999,00 zł - DARMOWA DOSTAWA (na terenie Polski)

Kurier GLS

Przesyłka kurierska

Przesyłki są wysyłane do Państwa za pośrednictwem firmy GLS, DPD oraz Geis. Zazwyczaj przesyłki są dostarczane przez kuriera następnego dnia roboczego po dniu wysłania. Jednak w przypadku wysłania paczek przekraczających 50 kg lub do miejscowości poniżej 50 000 mieszkańców, przesyłka może być dostarczona do dwóch dni roboczych.

O wysłaniu towaru zostaniecie Państwo poinformowani mailem. Firmy kurierskie nie dostarczają przesyłek w soboty, niedzielę i święta. Przed przyjazdem kurier w większości przypadków zadzwoni do Państwa, aby ustalić godzinę doręczenia przesyłki, jednak nie jest to jego obowiązkiem.

Przesyłki do paczkomatu

Oferujemy możliwość zamówienia produktów do paczkomatu InPost. Dzięki tej możliwości odbierzesz paczkę w dowolnym czasie w ciągu 48 godzin, licząc od momentu umieszczenia przez kuriera paczki w skrytce. UWAGA! Ze względu na ograniczone wymiary paczek, które można nadać do paczkomatów, z tej formy wysyłki możesz skorzystać tylko w określonych produktach. Przesyłka do paczkomatu przy zamówieniu powyżej 199 zł jest bezpłatna.

Odbiór osobisty

Odbiór osobisty

Odbiór osobisty jest możliwy na konkretnie ustalony termin , jeżeli są to okolice Krakowa dostarczamy również osobiście na życzenie Klienta.

Czas realizacji zamówienia

Termin dostawy określony na karcie produktu w szczególnych wypadkach może ulec wydłużeniu ze względu na sezonowość i różne natężenie wysyłek danych produktów w różnych okresach. Zdecydowana większość naszych zamówień realizowana jest bez zbędnej zwłoki w określonym czasie, jednak np. w okresie świątecznym lub w okolicach majówki lub długich weekendów z racji dużej ilości wysyłek nasze poszczególne magazyny, chcąc zachować najwyższy standard w obsłudze i pakowaniu przesyłek, mogą realizować wysyłki z kilkudniowym opóźnieniem. O każdym odstępstwie od domyślnego terminu realizacji klienci informowani są na bieżąco mailowo lub telefonicznie.