Używamy cookies aby ułatwić korzystanie ze sklepu. Zgodnie z dyrektywą dotyczącą prywatności w sieci, musimy zapytać o Twoją zgodę na zapisywanie plików cookies. Dowiedz się więcej.
Smoker Borniak BBQ Simple Inox BBDS-70 v1.4
Smoker Borniak BBQ Simple Inox BBDS-70 v1.4
Metoda obróbki z dymie wędzarniczym nadaje mięsom i serom wyjątkowych walorów smakowych, ale znalezienie w sklepach produktów wolnych od konserwantów to wyzwanie! Przygotuj je we własnym domu i ciesz się doskonałym smakiem i zdrowym składem – umożliwi to prosty w obsłudze smoker cyfrowy Simple Inox BBDS-70 v1.4 marki Borniak. To wydajne urządzenie może osiągnąć aż 150 stopni Celsjusza, w czym przewyższa zwykłą wędzarnię! Elektroniczny panel sterowania Borniak Simple pozwala na precyzyjne ustawienie kontroli temperatury i sprawia, że proces wędzenia jest prosty dla każdego.
Smoker Borniak BBQ Simple Inox BBDS-70 v1.4 doskonale sprawdzi się do przygotowania dań techniką barbecue. Urządzenie o pojemności 70 l pomieści aż 40 kiełbasek, 10 kurczaków lub 5 żeberek. Możesz także zdecydować się na tradycyjne wędzenie – na 6 poziomach zmieścisz do 10 kg mięsa lub 6 kg ryb. Zasobnik na zrębki również jest pojemny, więc unikniesz częstego uzupełniania – 2 l zrębków wystarczy na 8 godzin generowania dymu!
Dowiedz się, jak działają Smokery Borniak:
Barbecue w dymie
Technika barbecue pochodzi ze Stanów Zjednoczonych i zdobywa coraz większą popularność na całym świecie. Na czym polega? To powolne pieczenie potraw w stosunkowo niskiej temperaturze przez długi czas, połączone z wędzeniem w dymie, który nadaje im charakterystycznego aromatu. Smoker Borniak BBQ Simple Inox BBDS-70 v1.4, wyróżnia się większą mocą dostarczaną przez podwójną grzałkę i ulepszoną izolacją. Dzięki temu świetnie się nadaje do przygotowywania mięs metodą slow and cook. Przygotuj żeberka, pulled pork lub brisket, o zniewalającym smaku!
Podwójna moc grzałki i temperatura do 150 stopni
Smoker Borniak BBQ Simple Inox BBDS-70 v1.4 zapewni jeszcze większą temperaturę, niż klasyczna wędzarnia elektryczna. Dzięki podwójnej mocy grzałki (1115 W) może osiągnąć nawet 150 stopni Celsjusza w zamkniętej komorze wędzarniczej! Zwykłe wędzarnie cyfrowe Borniak o tej samej pojemności osiągają maksymalnie 120 stopni Celsjusza, a ich moc wynosi 500 W.
Pojemność smokera Borniak Simple Inox BBDS-70 v1.4: 70 litrów
Szukasz modelu, który umożliwi Ci uwędzenie większej ilości produktów, by przygotować poczęstunek z okazji świąt, imienin lub ważnej imprezy rodzinnej? W smokerze Broniak BBDS-70 v1.4 pomieścisz nawet do 10 kg mięs – 40 kiełbasek, 10 kurczaków, 5 żeberek lub 10 sztuk ryb! Pojemność komory wędzarniczej w tym sprzęcie wynosi 70 litrów!
6 poziomów wędzenia
Na wewnętrznych ścianach komory znajdziesz specjalne uchwyty, dzięki którym możesz stworzyć nawet 6 poziomów wędzenia. Do zestawu ze smokerem Borniak BBQ Simple Inox BBDS-70 v1.4 dołączono jeden ruszt, ale możesz wyposażyć sprzęt w dodatkowe akcesoria. Ponadto, konstrukcja smokera jest przystosowana do montażu kijów wędzarniczych, na których możesz zamocować haki do wędzenia ryb, schabów lub szynek. W zestawie z tym modelem znajdziesz 3 kije wędzarnicze i 10 sztuk haków!
Generator dymu w smokerze Borniak BBQ Simple INOX BBDS-70 v1.4
Najważniejszym elementem smokera jest wydajny generator dymu, który sprawia, że wędzone produkty nabierają wyjątkowych walorów smakowych. Model Borniak INOX BBDS-70 v1.4 działa w pełni automatycznie. Po uzupełnieniu zasobnika na zrębki wędzarnicze, wystarczy uruchomić urządzenie i ustawić pożądaną temperaturę, a urządzenie zajmie się całą resztą. Podajnik pobiera zrębki i przenosi je na rozgrzaną grzałkę, gdzie powstaje dym, dzięki któremu uzyskujesz smakowite dania! Jedno uzupełnienie zasobnika wystarczy nawet na 8 godzin – możesz do niego wsypać maksymalnie 2 l zrębków!
Cyfrowy sterownik Borniak Simple
Nie musisz się zajmować ręcznym kontrolowaniem temperatury! Wystarczy ustawić żądaną wartość za pomocą specjalnego pokrętła, a smoker Borniak BBQ Simple Inox BBDS-70 v1.4 utrzyma ją przez cały czas wędzenia! Ponadto, na panelu sterownika znajdziesz dwa włączniki – generatora dymu oraz osuszacza. Na wyświetlaczu cyfrowego sterownika Borniak Simple możesz zobaczyć, jaka temperatura panuje wewnątrz komory – smoker z podwójną grzałką nagrzewa się maksymalnie do 150 stopni Celsjusza. Dzięki dokładnej regulacji i prostocie obsługi bez wysiłku uzyskasz świetne efekty!
Wykonanie ze stali nierdzewnej szczotkowanej na mokro
Powierzchnia zewnętrzna smokera Borniak BBQ Simple Inox BBDS-70 v1.4 została wykonana z blachy ze stali nierdzewnej szlifowanej. Dzięki temu wyróżnia się pięknym wyglądem i jest odporna na działanie czynników atmosferycznych. Wewnętrzne ściany również wykonano ze stali nierdzewnej, co sprawia, że łatwo usunąć z nich zabrudzenia powstałe w trakcie wędzenia.
Izolowane drzwiczki, zamykane na magnes
Konstrukcja komory wędzarniczej w modelu Borniak BBDS-70 v1.4 została dopracowana tak, by posiadała jak najmniej mostków termicznych, przez które ucieka ciepło. Wszystkie ścianki są izolowane wewnątrz specjalną pianką, która zapewnia maksymalną szczelność i równomiernie uwędzone produkty. Ponadto, dzięki zastosowaniu solidnych materiałów na ścianach nie tworzą się skropliny, które mogłyby wpłynąć negatywnie na wędzonki. Drzwi komory również są uszczelniane, a ponadto posiadają mocne zamknięcie na magnes.
Szyber regulujący gęstość dymu
Dym we wnętrzu komory wędzarniczej może być bardzo gęsty, ale jeśli wolisz łagodniejszy efekt wędzenia, to możesz obniżyć jego gęstość za pomocą szybera w kominku. Dostosuj intensywność dymienia do swoich preferencji i stosowanej receptury!
Misa odgrodowa i ociekacz w smokerze BBQ Borniak BBDS-70 Simple INOX
Pod wpływem ciepła w komorze wędzarniczej z mięs skapuje tłuszczu, ale misa odgrodowa ochroni generator i grzałkę przed sokami z wędzonek. Pod misą znajdują się natomiast 2 miseczki w mniejszych rozmiarach – do jednej trafią tłuszcze z potraw, a do drugiej zużyte zrębki. To oznacza, ze większości powstałych zabrudzeń pozbędziesz się łatwo, opróżniając zawartość miseczek. Ponadto, smoker BBQ Borniak Simple Inox BBDS-70 v1.4 posiada pod sufitem skraplacz, który chroni wędzonki przed kondensatem dymowym.
Smoker dla początkujących i profesjonalistów
Rozpocznij przygotowywanie potraw metodą low&slow w smokerze Borniak BBDS-70 v1.4 i stwórz urozmaicone menu na imprezy z najbliższymi! Ten wydajny sprzęt sprawdzi się do przygotowania specjałów BBQ – żeberek, pulled pork czy brisketu. Ponadto, uzyskasz klasyczne wędzone schaby, kiełbasy i szynki pozbawione sztucznych polepszaczy smaku i szkodliwych, chemicznych dodatków! Możliwość uzyskania temperatury 150 stopni Celsjusza sprawia, że nawet profesjonaliści docenią możliwości tego smokera!
Warto dokupić: przystawka do zimnego wędzenia
Jedna z największych zalet wędzenia to możliwość uzyskania trwałych produktów, które może przechowywać przez dłuższy czas. W tym celu najlepiej sprawdza się metoda wędzenia na zimno – smoker Borniak BBQ Simple Inox BBDS-70 v1.4 świetnie sobie poradzi z tym zadaniem, jeśli podłączysz kompatybilną przystawkę do wędzenia na zimno, która jest dostępna wśród oferty akcesoriów marki Borniak. Jeśli chcesz uzyskać jeszcze bardziej trwałe i wyraziste w smaku potrawy, możesz dokupić:
Przystawkę do wędzenia zimnego oraz łącznik do przystawki do zimnego wędzenia
Najważniejsze cechy Smokerera BBQ Simple Inox BBDS-70 v1.4:
- Szafa wędzarnicza wykonana z blachy ze stali nierdzewnej szlifowanej. Blacha ta nadaje wędzarni piękny wygląd oraz spełnia wysokie standardy higieniczne.
- Jedno urządzenie umożliwia wędzenia na zimno i wędzenie na gorąco. Prosta obsługa i zawsze profesjonalny rezultat doskonałego smaku wędzonek.
- Elektroniczny panel sterowania do precyzyjnej kontroli temperatury (maksymalna temperatura do 150 °C) gwarantuje niskie koszty eksploatacji.
- Pojemność 70 litrów z 6 poziomami na 10 kg mięsa lub wędzonej żywności.
- Borniak jest wydajny i energooszczędny dzięki specjalnej technologii izolacji ścian z silikonową uszczelką i magnetycznym zamknięciem.
- Wnętrze wykonane jest ze stali nierdzewnej dopuszczonej do kontaktu z żywnością.
- Misa ociekowa na tłuszcz oraz miseczki na wodę i do zbierania popiołu wykonanej ze stali nierdzewnej umożliwiają łatwe czyszczenie
- Komin służy do regulacji gęstości dymu, który dostosowujemy do własnych potrzeb.
- Stałe, optymalne wytwarzanie dymu do 8 godzin bez ponownego napełnienia i podgrzewania przy niskoch kosztach eksploatacji.
- Cztery nóżki o regulowanej wysokości (opcjonalnie dostępne koła przemysłowe)
Smoker Borniak BBQ Simple Inox BBDS-70 v1.4
Smoker Borniak BBQ Simple Inox BBDS-70 v1.4 wykonany ze stali nierdzewnej ma pojemność 70 litrów i można ją wyposażyć w 6 półek, które mogą pomieścić maksymalnie 10 kg wsadu. Urządzenie idealnie nadaje się do przygotowywania m.in. wieprzowiny, wołowiny, drobiu, czy ryb.
Specyfikacja:
- Materiał zewnątrz: Stal nierdzewna
- Materiał wewnątrz: Stal nierdzewna
- Napięcie znamionowe: 230 V
- Moc: 1115 W
- Zakres pracy: 0 -150 °C
- Ilość poziomów: 6
- Maksymalny wstad: 10 kg
- Pojemność komory: 70 l (30 x 40 x 59 cm)
- Wymiary: 40 x 63 x 100 cm
- Waga: 27 kg
W skład zestawu wchodzi:
- Szafa wędzarnicza
- Panel sterowania
- Generator dymu
- Misa ociekowa
- Skraplacz
- Regulowane nóżki 4 sztuki
- Uchwyty do drzwi
- Uchwyty do przenoszenia 2 szt.
- Miseczki na wodę 2 szt.
- Kable zasilające
- Kabel przedłużacz do GB
- Misa na tłuszcz
- Kije wędzarnicze 3 szt.
- Komin z szybrem
- Ruszt
- Haki
- Zrębki wędzarnicze 3 x 2 l
- Generator dymu
- Przykrywka na generator
- Zrębki wędzarnicze 2 x 2 l
Producent | Borniak |
---|---|
Numer seryjny | HW/BBDS-70V1.4 |
Kod EAN | 5902114271534 |
Waga netto | 27 kg |
Rodzaj wędzarni | Cyfrowa |
Pojemność komory | 70 l |
Ilość półek | 6 |
Maksymalny wsad | 10 kg |
Temperatura maksymalna | 150°C |
Średnica komina | 80 mm |
Konstrukcja | Stal nierdzewna |
Zasilanie | 230 V |
Moc | 1115 W |
Wymiary | 400 mm x 630 mm x 1000 mm |
Gwarancja | 2 lata |
Wysyłka
Przesyłki paletowe, to przesyłki, które ze względu na swoją wagę i wymiary nie mieszczą się w definicji usług paczkowych. Standardowa paleta to tzw. paleta euro (EPAL) o wymiarach podstawy 120x80cm oraz wysokości do 180 lub 200cm. Wysokość przesyłki określana jest łącznie z paletą. Obowiązek umieszczenia przesyłki na palecie, dotyczy również elementów cięższych niż 30kg.
Rodzaje płatności i dostawy
Płatne przelewem (płatność z góry)
Zamówienia na kwotę do 199,00 zł - Kurier: 12,90 zł, Paczkomat: 9,90 zł (na terenie Polski)
Zamówienia na kwotę powyżej 199,00 zł - DARMOWA DOSTAWA (na terenie Polski)
Płatne za pobraniem (płatność przy odbiorze)
Zamówienia na kwotę do 999,00 zł - Kurier: 19,90 zł, Paczkomat: 12,90 zł (na terenie Polski)
Zamówienia na kwotę powyżej 999,00 zł - DARMOWA DOSTAWA (na terenie Polski)
Przesyłka kurierska
Przesyłki są wysyłane do Państwa za pośrednictwem firmy GLS, DPD oraz Geis. Zazwyczaj przesyłki są dostarczane przez kuriera następnego dnia roboczego po dniu wysłania. Jednak w przypadku wysłania paczek przekraczających 50 kg lub do miejscowości poniżej 50 000 mieszkańców, przesyłka może być dostarczona do dwóch dni roboczych.
O wysłaniu towaru zostaniecie Państwo poinformowani mailem. Firmy kurierskie nie dostarczają przesyłek w soboty, niedzielę i święta. Przed przyjazdem kurier w większości przypadków zadzwoni do Państwa, aby ustalić godzinę doręczenia przesyłki, jednak nie jest to jego obowiązkiem.
Przesyłki do paczkomatu
Oferujemy możliwość zamówienia produktów do paczkomatu InPost. Dzięki tej możliwości odbierzesz paczkę w dowolnym czasie w ciągu 48 godzin, licząc od momentu umieszczenia przez kuriera paczki w skrytce. UWAGA! Ze względu na ograniczone wymiary paczek, które można nadać do paczkomatów, z tej formy wysyłki możesz skorzystać tylko w określonych produktach. Przesyłka do paczkomatu przy zamówieniu powyżej 199 zł jest bezpłatna.
Odbiór osobisty
Odbiór osobisty jest możliwy na konkretnie ustalony termin , jeżeli są to okolice Krakowa dostarczamy również osobiście na życzenie Klienta.
Czas realizacji zamówienia
Termin dostawy określony na karcie produktu w szczególnych wypadkach może ulec wydłużeniu ze względu na sezonowość i różne natężenie wysyłek danych produktów w różnych okresach. Zdecydowana większość naszych zamówień realizowana jest bez zbędnej zwłoki w określonym czasie, jednak np. w okresie świątecznym lub w okolicach majówki lub długich weekendów z racji dużej ilości wysyłek nasze poszczególne magazyny, chcąc zachować najwyższy standard w obsłudze i pakowaniu przesyłek, mogą realizować wysyłki z kilkudniowym opóźnieniem. O każdym odstępstwie od domyślnego terminu realizacji klienci informowani są na bieżąco mailowo lub telefonicznie.