Kawa ziarnista Kafar

Palarnia Kafar to polski przedstawiciel najwyższej jakości ziaren na rynku. Kafar to palarnia kawy pochodząca rodem ze Śląska – została założona w Gliwicach w 2015 roku przez grupę zaprzyjaźnionych baristów. Swoje działania palarnia skupia wokół wypalania kawy speciality. Kafar ma dużą kontrolę nad jakością wypalonej kawy, dzięki wyrafinowanej selekcji surowca. Oferta producenta Kafar skierowana jest głównie dla wielbicieli przelewowych metod parzenia kawy. Zapoznaj się z naszą ofertą i ciesz się wyjątkowym smakiem i aromatem ziarnistej kawy

Ładuję...
Opcje zakupów
Zobacz jako Siatka Lista

1 elementu

Ustaw kierunek malejący
Zobacz jako Siatka Lista

1 elementu

Ustaw kierunek malejący

Kawa ziarnista Kafar

Kawa ziarnista Kafar stworzona jest ze specjalnie wyselekcjonowanych ziaren. W ofercie marki Kafar znajduje się wiele ziaren z różnych części świata. Ziarna sprowadzane są z takich regionów jak: Brazylia, Peru, Rwanda, Kenia czy Gwatemala. Natomiast ziarna wypalane są w Polsce pod okiem najlepszych roasterów. Dla miłośników niespotykanych smaków producent przygotował wyjątkowe, różnorodne kompozycje np. połączenie nut owocowo-miodowych. Przykładem owocowej mieszanki smaków jest kawa ziarnista Kafar Panama Essence, w której znajdują się wiśniowe aromaty. Fani tradycyjnych, klasycznych walorów smakowych również znajdą coś dla siebie w bogatej ofercie kaw ziarnistych Kafar. W ofercie palarni znajdują się głównie 100% Arabiki, ale można znaleźć również jedną mieszankę ziaren Arabiki oraz Robusty w proporcjach 70/30 i jest to kawa Kafar Klasyczny Blend.

Kawa ziarnista Kafar – metody przelewowe

Kawy ziarniste polskiego producenta Kafar dostosowane są do różnych metod parzenia kawy. W bogatej ofercie każdy smakosz i miłośnik kawy znajdzie coś dla siebie. Kawy jednorodne Arabiki (składające się wyłącznie z ziaren Arabiki, pochodzące tylko z jednego regionu świata i nie mieszane z innymi odmianami ziaren kawy) nadają się do parzenia w ekspresach przelewowych. Metoda przelewowa stworzona jest dla osób, które cenią sobie wygodę, oszczędność i ergonomię. Ekspres przelewowy jest urządzeniem bardzo prostym w budowie. Składa się z obudowy, włącznika i przycisków umożliwiających wybór dodatkowych funkcji oraz wyjmowanego, poręcznego dzbanka, w którym znajduje się zaparzona kawa. Kawy do metod przelewowych są jasno palone i pozwalają w pełni poczuć smak charakterystyczny dla danego rodzaju kawy. Jasny stopień palenia kaw Kafar nie nadaje im posmaku spalenizny, dlatego można wyczuć w nich wyraźne i naturalne nuty smakowe owoców cytrusowych, orzechów, a także czekolady.

Kawa ziarnista Kafar – Espresso

W bogatej ofercie palarni ziaren kawy Kafar znajdą coś dla siebie również miłośnicy intensywnego Espresso. Ten rodzaj kawy przygotowuje się metodą ciśnieniową w ekspresach kolbowych, automatycznych lub kawiarkach. Espresso powstaje poprzez przepuszczenie gorącej wody przez ubite, drobno zmielone ziarna kawy. Proces ten prowadzi do uzyskania bardzo intensywnego, aromatycznego napoju z warstwą gęstej pianki, która powinna mieć orzechowy kolor. Aromatyczne Espresso przygotujesz np. za pomocą ekspresów kolbowych niemieckiej marki WMF. Kawy Kafar mają wyjątkowo wyrazisty smak i intensywny aromat, który znakomicie prezentuje się w przygotowanym Espresso z ekspresu ciśnieniowego. Do przygotowania aromatycznego Espresso polecamy użyć 100% Arabiki jakości Speciality jak np. kawa ziarnista Kafar Gwatemala Acatenango i kawa ziarnista Kafar Brazylia Minas Gerais.

Kawa ziarnista Kafar Specialty Guatemala Acatenango

Kawa do ekspresu powinna pochodzić ze znanych plantacji. Kawa Guatemala Acatenango Kafar to ziarnista kawa, która jest wypalana w Polsce i pochodzi z plantacji Gwatemali. Aromatyczną, średnio paloną Arabikę tworzą wyjątkowe ziarna odmian Bourbon i Typica, które rosną w regionie Acatenango i przechodzą obróbkę na mokro. Kafar Gwatemala Acatenango to kawa, zachwycająca każdego miłośnika kawy wyraźną słodyczą, którą przełamuje subtelna kwasowość. W smaku kawy można wyczuć nuty chałwy, kakao i owoców leśnych. Kawa doskonale nadaje się do parzenia w ekspresie automatycznym, kolbowym i kawiarce. Jeśli jesteś fanem parzenia kawy w sposób tradycyjny, to kawa ziarnista Kafar Specialty Guatemala Acatenango również będzie świetnym wyborem i z pewnością Cię nie zawiedzie! Wręcz przeciwnie – kawa ziarnista producenta Kafar będzie doskonałym produktem dla Twoich kawowych kubków smakowych. Kawa Kafar Guatemala Acatenango to najwyższej jakości Arabika, która swoje najlepsze właściwości zaprezentuje w formie Espresso.

Po więcej aromatycznych, wypalanych kaw do ekspresów zapraszamy do naszych sklepów stacjonarnych w Krakowie: ul. Nad Serafą 56 lub ul. Medweckiego 7, a także na naszą stronę internetową Decofire.pl. Jeśli szukasz informacji o ekspresach lub przepisów na domowe Espresso i inne kawy, zapraszamy na naszego bloga!